Ansvarlighed i partnerskaber

Masai Ansvarlighed i partnerskaber

Ansvarlighed i alle henseender er bygget på samarbejde, partnerskaber og respekt for hinanden. For Masai har det altid været vigtigt at samarbejde med alle forretningspartnere på ordentlige vilkår med respekt for deres liv, deres arbejdsvilkår og deres rettigheder. Masai har produktionspartnere i Indien, Kina, Tyrkiet og Portugal, hvor vi har et dybtfølt ansvar over for alle de dygtige kvinder og mænd, der arbejder med fremstilling af vores tøj – uanset hvilket land. Gennem 5, 10, 15, 20 eller næsten 30 års partnerskab har de opbygget deres virksomheder og deres færdigheder, så de hos Masai anses for vigtige kolleger og ikke kun ansigtsløse mennesker på den anden side af jorden. Uden dem ville vi ikke være i stand til at fremstille det smukke og holdbare tøj, som du har kendt i årevis, eller få succes med implementeringen af mere ansvarlige produktionsforhold.

Hos Masai anerkender vi vores ansvar på mange områder. Helt generelt for vores planet. For naturens økosystemer. For verdenshavene. Og utvivlsomt også over for menneskene på jorden. Vi har et ansvar overfor vores medarbejdere og kolleger. Overfor dig som kunde. For vores forretningspartnere. Og særligt overfor de mennesker rundt om i verden, der bidrager til fremstillingen af det Masai tøj, som du har brugt og elsket siden 1992.

At leve op til vores ansvar er et komplekst og fortløbende arbejde, hvor nogle løsninger kan være kontraproduktive mod hinanden. Det betyder, at en beslutning om ansvarlighed på et bestemt område kan have en negativ indvirkning på et andet.

Vi anerkender, at vores beslutninger påvirker mennesker på mange måder, og derfor er vores forpligtelse til at handle med omtanke en nøglefaktor i beslutningsprocessen hos os. Vi ønsker at være opmærksomme og træffe vores beslutninger med åbne øjne for at se det fulde billede – både de mulige positive og negative udfald og balancen mellem de to.

Dette har været og er stadig vores tilgang til vores produktionspartnerskaber. Flere gange er vi blevet spurgt: "Hvorfor producerer I ikke mere lokalt? Ville det ikke være mere ansvarligt?" Ja, det er sandt. Når man kun ser på påvirkningerne ved transporten, ville det være mere ansvarligt at afslutte vores årelange partnerskaber i Fjernøsten og starte nye i Europa. Men at anvende et så snævert fokus, når vi træffer vores beslutninger, ville også være uansvarligt. For hvad med folket?

Masai har produktionspartnere i Indien, Kina, Tyrkiet og Portugal, og vi har et dybtfølt ansvar over for alle disse kvinder, mænd og deres familier – uanset land. Masai arbejder med dem på alle niveauer, både på distancen og på produktionsstedet, og vi værdsætter deres færdigheder og engagement. Det er vigtigt at forstå, at disse kvinder og mænd også er nøgleaktører og de arbejder dedikeret med Masai for at drive den nødvendige udvikling og implementere mere en bæredygtig praksis i deres produktioner og i hele vores forsyningskæde.

At bryde med vores produktionspartnere vil bringe deres liv, deres arbejdsvilkår og deres rettigheder i fare, og derfor vil vi gå langt for at beskytte og opretholde vores samarbejde og partnerskab med vores partnere som en del af vores ansvar over for dem og vores engagement og tilgang til verdensmål nr. 17.

VORES FEM MÅL

Masai mål

Hos Masai tager vi verdensmålene alvorligt og vi har derfor nøje udvalgt de fem verdensmål, vi arbejder med for vores fælles fremtid. Vi har valgt de mål, hvor vi som selvstændig organisation kan gøre den størst mulige forskel ved at gennemføre en reel forbedring. Det første lange træk i det arbejde har været FSC®-certificeringen af en del af vores viskose. Samtidig arbejder vi med mål om strukturelle forandringer, som vi ikke kan løse alene. Vi indgår derfor i partnerskaber for at opnå resultater på områder som kvinders rettigheder og den overordnede indfrielse af verdensmålene.

Læs mere