UDSALGET ER I GANG>> SPAR 40% NU

Masai X FSC®

Masai er verdens første FSC-certificerede (FSC® C152037) modebrand. Vi bekymrer os om verdens skove og klimaet, og derfor er det vigtigt for os, at vi bruger træfibre med omtanke. Det ved vi, at FSC-certificeringen vil hjælpe os med.

Men er vores tøj virkelig lavet af træ?

Ja! Vi kan lave flotte tekstilkvaliteter som f.eks. viskose fra træets cellulosefibre. Op mod 60% af Masai’s kollek­tioner er skabt af træbaserede fibre som viskose, og derfor har vi arbejdet målrettet mod vores FSC-certificering.

Er det ikke dårligt for klimaet at fælde træer?

Det KAN det være, men ikke nødvendigvis! FSC-mærket sikrer, at træfibrene stammer fra bæredygtige skove og andre kontrollerede kilder, hvor der er taget hensyn til natur, dyr og mennesker. FSC-mærket anbefales af adskillige internationale organisationer som WWF og Verdens Skove. Det er derfor, at vi har valgt FSC-certificerede fibre til vores tekstiler.

Shop FSC®-certificerede styles

SE ALLE
5 gode grunde til at vælge FSC®
1. MED FSC PASSER VI PÅ SKOVENE OG DE MENNESKER OG DYR, SOM BOR I DEM

·        I en FSC-skov ved vi, at skovarealet vil være det samme generation efter generation

·        Sjældne og truede arter og deres levesteder beskyttes

·        Dele af skoven fredes helt for at bevare og fremme biodiversitet

·        Naturlige vandløb, vådområder og bredområder skal beskyttes og genoprettes, og skovejeren skal passe på vandkvaliteten

·        Oprindelige folks rettigheder skal respekteres og skovejeren skal bidrage økonomisk til lokale projekter (f.eks. adgang til lægehjælp, adgang til vand o.l.)

·        Arbejderne i skovene skal være uddannede og have ordentligt sikkerhedsudstyr, løn og arbejdsforhold

·        FSC-træ er lovligt fældet og handles på almindelige markedsvilkår

2. STORT BIDRAG TIL VERDENSMÅL

Med FSC-mærkede produkter sender vi et klart signal om, at vi tager et socialt og miljømæssigt ansvar for verdens skove. FSC og FSC-certificerede produkter bidrager desuden til FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling. FSC understøtter 14 ud af 17 verdensmål – også kaldet SDG’erne. FSC bidrager eksempelvis til verdensmål 12 om ansvarlig produktion og forbrug samt verdensmål 15 om livet på land.

3. UAFHÆNGIG TREDJEPARTS DOKUMENTATION

FSC er den mest robuste og troværdige dokumentation og sikkerhed for lovligt og bæredygtigt træ. Det betyder, at vi med FSC-certificerede produkter kan levere dokumentation til at imødekomme krav i tømmerlovgivninger, certificeringsordninger mm.

4. DEN STÆRKESTE OPBAKNING

FSC har en bred opbakning fra både økonomiske, sociale og miljømæssige interessenter. FSC støttes desuden af internationale anerkendte NGO'er som WWF Verdensnaturfonden, Verdens Skove og Red Orangutangen. Og endeligt anbefales FSC af det danske Forbrugerråd TÆNK.

5. GLOBAL EFFEKT

Uanset hvor i verden træ-fibrene kommer fra, så støtter Vi ved at vælge FSC certificerede produkter også FSC som organisation. FSC er til stede i 123 lande og har flere certifikater end nogen anden certificeringsordning til ansvarlig skovdrift. FSC arbejder strategisk med regeringer, NGO’er og virksomheder i hele verden for at fremme bæredygtig brug af verdens skovområder.

Mød

Loa Dalgaard Worm

Loa er direktør for Strategi og Udvikling i FSC® Danmark. Siden hun var helt lille, har Loa Dalgaard Worm villet redde verden. I dag får hun lov til at komme tættere på målet bid for bid hver eneste dag ved at samarbejde tæt med virksomheder over hele kloden om ambitiøse bæredygtighedsstrategier.

Masai X Canopy

Masai har siden 2019 udover FSC® også samarbejdet med Canopy, en non-profit miljøorganisation, dedikeret til at beskytte verdens skove.

Canopy samarbejder med mere end 750 virksomheder for at udvikle innovative løsninger, gøre deres forsyningskæder mere bæredygtige og hjælpe med at beskytte verdens tilbageværende gamle og truede skove.

Som Canopy-partner forpligter vi os til at beskytte skovene ved at anvende miljøvenlige tekstiler, papir og emballage. Masai samarbejder med Canopy og vores leverandører rundt om i verden om fælles og visionære løsninger, der kan beskytte de tilbageværende gamle og truede skove.