Carina Simons har altid fulgt sit hjerte; både når det handler om livsvalg og karriere. Det ledte hende i sin tid til Røde Kors, hvor hun i dag står som marketingansvarlig for Røde Kors’ genbrugsområde, der rejser penge til sårbare mennesker, særligt i det danske samfund. I 2019 indgik Masai og Røde Kors et samarbejde, hvor Masais kunder kan aflevere deres gamle Masai tøj i én af Masai’s butikker, herefter sendes det til Røde Kors genbrugsbutikker. Det er en donation fra Masai’s kunder, som er indbringende for Røde Kors.
Carina Simons
Oktober 2020
Marketing ansvarlig hos Røde Kors Genbrug
Efter mange år i mediebranchen vidste jeg, at jeg skulle noget helt andet, så jeg satte mig simpelthen ned og skrev mine egne værdier ned på et stykke papir. Det havde jeg så i baghovedet, indtil der en dag dukkede et job op hos Røde Kors, som jeg søgte og heldigvis fik. Det med værdierne var super vigtigt for mig, og det var rigtig vigtigt for mig at komme hen et sted, hvor jeg var stolt af at arbejdede. Jeg er utrolig stolt af at være en del af Røde Kors og de 30.000 frivillige, der gør en kæmpe forskel for sårbare mennesker samt mine dedikerede kollegaer på hovedkontoret, der knokler for at understøtte de forskellige aktiviteter, vi har kørende både i Danmark og i resten af verden. Særligt når bølgerne går højt, så betyder det noget at være en del af det her og vide, at man gør en forskel.
For mig er det vigtigt at kunne være mig selv uanset, hvor jeg arbejder, og hvilken stilling jeg besidder, om det er som leder, medarbejder eller kollega. Jeg bruger meget mig selv i alt, hvad jeg gør, derfor er det vigtigt, at jeg kan stå inde for det, jeg laver.
Jeg sidder med genbrugsområdet hos Røde Kors. Vi har ca. 240 butikker, sorterer over 7000 tons tøj om året og har et årligt overskud på over 60 millioner. Butikkerne varetages af over 10.000 frivillige. Det bedste tøj bliver solgt i butikkerne og resten sælges i udlandet til bl.a. tekstilopkøbere. Overskuddet går til sårbare mennesker i ind- og udland, og de forskellige projekter man kender til, som f.eks. besøgsvenner, ferielejre, netværk for voldsramte kvinder samt meget andet.
Røde Kors har også startet et samarbejde med Masai, hvor Masai samler tøj ind i Masai butikkerne til fordel for Røde Kors. Afleverer man noget tøj hos Masai, så får man en rabat til butikken, og Røde Kors modtager tøjet, som de efterfølgende sælger igen i en af Røde Kors-butikkerne.
Jeg arbejder meget sammen med kvinder på Røde Kors’ hovedkontor. Jeg synes, det er fantastisk at arbejde i et forum med så forskellige kvinder, der har succeser sammen, og som også kan vise sårbarhed. Jeg er også en del af et kvindenetværk, hvor vi ligeledes deler hinandens succeser og sårbarhed. Det er en vidunderlig styrke, når kvinder kan det. Jeg tror ikke, at jeg er typen, der står på ølkassen og råber højst, jeg er nok snarere kvinden som hende på ølkassen ringer til, når hun er ked af det. Men jeg kan godt lide at bakke op omkring andre stærke kvinder, og jeg kan godt lide at være en del af et netværk med kvinder, for det kan noget helt andet. Jeg er super stolt af mit køn, for der er så mange seje kvinder. Jeg stod for nogen tid siden i en elevator, hvor der kom en mor ind med hele to barnesæder på cyklen og havde sikkert lige afleveret to børn. Mens hun kæmpede med at få sin enorme cykel ind og ud af elevatoren, havde hun lige den vildeste kontraktforhandling i gang over mobilen. Jeg havde bare lyst til at give hende en ´high five´- eller købe en kop kaffe til hende.
Jeg oplever, at kvinder er blevet bedre til at støtte hinanden. Det kan måske også have noget med min alder at gøre, men jeg tror på, at når vi kvinder har haft det privilegium selv at kunne vælge i vores liv, hvor meget energi vi vil bruge på vores karriere versus andre områder, så hviler vi også meget mere i vores valg, og så har vi ikke anden grund end at støtte andre kvinder i deres valg.
Jeg er ambitiøs med mit liv, men jeg er nok ikke den bedste karriererådgiver. Jeg har altid valgt ud fra, hvad jeg havde lyst til i mit liv og ikke altid, hvad der bedst kunne betale sig. En grundlæggende ting har altid været, at jeg skulle have mest muligt ud af livet, og at det bare var alt for kort.
Jeg har flere gange været i udlandet og arbejde og har også haft gode stillinger. Men jeg kunne næsten have lavet hvad som helst i udlandet – jeg skulle bare afsted – min udlængsel var stor, og jeg skulle nå at opleve mest muligt. Det med at komme ud i verden handler om følelsen af, at skulle opdage det hele på ny og opleve det hele på ny, og man føler sig pludselig enormt levende og får nogle oplevelser, der sætter sig i én. Jeg tror, man udvikler sig hver gang, man river tæppet væk under sig selv. Det tror jeg alle, der har prøvet at tage ud i verden, kan genkende.
Jeg bruger nok mange af de kompetencer, som jeg har samlet op undervejs, for der sker hele tiden nye ting for mig. Via mit arbejder opstår der løbende nye projekter, og vi skal finde ud af, hvordan vi kommer fra a til b. Jeg tror nok min grundindstilling er; Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg nok godt, sådan a la Pippi Langstrømpe, tænker jeg.
Jeg er vokset op med en mor, der var en slags feminist, selvom hun tog sig stadig af det huslige, for det gjorde mange kvinder dengang. Min far lærte mig at skifte dæk på en bil og at skrue lamper op, alt det der gjorde, at jeg kunne klare mig selv uanset hvad. Jeg tror, min mor har været et slags forbillede for mig. Hun gjorde mig opmærksom på uretfærdigheder køn imellem, når vi stødte på dem, og gjorde ingen forskel på mine brødre og jeg. Ellers har jeg været meget omgivet af mænd, heldigvis den slags mænd der har været med til at give mig masser af plads. Jeg tror, vi kan lære noget af hinanden begge veje mænd som kvinder. Vi skal ikke være ens – vi skal supportere hinandens styrker.
Kvinder er blevet bedre til at hjælpe hinanden, selvom vi sagtens kan blive endnu bedre. ”What comes around, goes around”, hvis du hjælper én, også selvom du aldrig møder vedkommende igen, så kommer det tilbage tifold. Det har jeg altid troet på.
MASAI STORIES er portrætter, der handler om kvindeliv gennem tanker og refleksioner fra engagerede og passionerede kvinder. Historierne handler om diversitet, åbenhed, om mod og ikke mindst om friheden til at være og vælge sig selv. Gennem mødet med forskellige kvinder, der alle inspirerer os med deres livsvalg og kreativitet, har vi ønsket at skabe et særligt indblik i kvindernes universer. Herigennem viser vi dén skønhed og styrke, der opstår, når livspassioner får mulighed for at folde sig ud, og når man vælger at lytte til sig selv og gøre det, man drømmer om.
Se andre stories
Se alleTina Hueg
Gwyneth Paltrow elsker det, og rigtig mange andre er vilde med danske Cocoon Tea Artisans smukke økologiske te univers. Bag det hele står Tina Hueg, der for 3 år siden forlod sit faste job, og uden andet end kærlighed til te, kastede sig ud i hendes livsdrøm. Alligevel er det lykkedes hende at skabe en succes med en klar opskrift, der handler mest om te, men også om passion, kærlighed til andre mennesker og om altid at give mere, end man tager.