Fri levering til Masai butik
Book tid til personlig shopping i din Masai butik. Læs mere
Gratis retur & 14 dages fuld returret
MASAI STORIES

ANNE DVINGE

Kvinden bag LOW-FI Home Concerts


“"Musik forankrer os i verden, og vi kan jo se i den tid, vi alle gennemlever nu, hvor meget musik bringer os sammen, og hvor meget vi har brug for det rum at mødes i."”
Anne Dvinge

Kvinden bag LOW-FI Concerts, Anne Dvinge, voksede op med musik og med viljen til at rejse sig, uanset hvor hårdt man falder. Den drivkraft og ikke mindst kærlighed til musikken, har skabt landets største platform for hjemmekoncerter, der mere end nogensinde giver mening i en tid med kulturrestriktioner og savnet af fællesskab.

Om at vende hjem til musikken…

Fra jeg var helt lille har musik altid været en del af mit liv. Jeg har altid spillet musik, og jeg har altid lyttet til musik. Min mor spillede klassisk musik for mig, når jeg skulle lægge mig til at sove, og da jeg var bare 3 år gammel, tog hun mig med til torsdagskoncert. Som voksen har jeg et par gange forsøgt at beskæftige mig med noget andet end musik, men jeg er altid vendt tilbage til musikken, og hver gang har det været som at komme hjem.

At påvirke verden mere direkte…

Jeg arbejdede i en årerække som musikforsker på Københavns Universitetet, men på et tidspunkt nåede jeg til et sted, hvor jeg kunne mærke, at jeg havde brug for at påvirke verden mere direkte og bruge mig selv på en anden måde. Startskuddet til Low-fi er en stuekoncert, som jeg selv er til, og det bliver min første oplevelse med fænomenet; ´Home concerts´. Jeg sidder i den her fremmede stue og er fuldstændig uforberedt på, hvad det kommer til at gøre ved mig. Jeg er kommet ind og har hilst på de andre publikummer, hvilket med det samme føles meget anderledes, da man jo ikke normalt hilser på ens medpublikummer. Men det føles både overraskende og dejligt, fordi jeg allerede dér oplevede og mærkede et fællesskab, der føles særligt omkring musikken.

Om at skabe levende musikoplevelser med bare 20 mennesker…

Musik forankrer os i verden, og vi kan jo se i den tid, vi alle gennemlever nu, hvor meget musik bringer os sammen, og hvor meget vi har brug for at mødes i musikken. For der behøver ikke at være hverken 5.000 eller 10.000 samlet for at skabe en stor oplevelse sammen. Faktisk er det rum, hvor der bare sidder 20 mennesker sammen i stand til at skabe endnu mere nærvær, et rum hvor vi i endnu højere grad kan møde hinanden i musikken. Det er i al fald det, jeg oplever, i de musikalske rum og gennem de fælles oplevelser, vi skaber med Lowfi´s koncerter.

Viljen til at rejse sig op og gå videre…

Min personlige drivkraft kommer ud af min baggrund, og det grundvilkår jeg har haft, da jeg voksede op. Når man vokser op med ét ben, så er der ligesom to ting, der gælder: den ene er, ikke at måle sig selv med andre menneskers målestok, for så er man sat udenfor på forhånd, så det kan man ligeså godt lade være med at bruge tid og energi på - den anden er, at uanset hvor hårdt man falder, så rejser man sig op, og så går man videre. For gør man ikke det, så kommer man ikke nogen vegne.


Det kan godt være, at det lyder banalt, men jeg tror faktisk, at det, der startede med at være min største livsudfordring, egentlig er gået hen og blevet mit stærkeste kort her i livet.

“"…jeg er altid vendt tilbage til musikken, og hver gang har det været som at komme hjem"”
Anne Dvinge
MASAI STORIES

MASAI STORIES er portrætter, der handler om kvindeliv gennem tanker og refleksioner fra engagerede og passionerede kvinder. Historierne handler om diversitet, åbenhed, om mod og ikke mindst om friheden til at være og vælge sig selv. Gennem mødet med forskellige kvinder, der alle inspirerer os med deres livsvalg og kreativitet, har vi ønsket at skabe et særligt indblik i kvindernes universer. Herigennem viser vi dén skønhed og styrke, der opstår, når livspassioner får mulighed for at folde sig ud, og når man vælger at lytte til sig selv og gøre det, man drømmer om.

Men historierne handler i høj grad også om fællesskab og om, at vi alle står stærkere, når vi står sammen, og hvordan vi kan blive bedre til at finde inspiration og styrke i hinanden. Vi vil gerne bidrage med at sætte kvinder mere på dagsordenen, så vi sammen kan skabe nye og lige muligheder for hver af os - og for hinanden. Derfor er dette ikke bare små fortællinger men én stor fortælling, der også handler om fælleskab. Historierne er alle skabt og fortalt af kvinderne selv, og de giver os indsigt, kloge ord og stof til eftertanke.

Læs mere


Se andre stories

Se alle

Kvinder bag Masai

Denne sæson har vi valgt at lave portrætter med de kvinder, som hver dag arbejder passioneret med Masai. Det er deres personlige historie og deres ord. Vi håber, deres historier vil inspirere dig og give et indblik i, hvordan vi arbejder, og hvad der er vigtigt for os. Velkommen ind i vores Masai verden.

Læs mere

Carina Simons

Carina Simons har altid fulgt hendes hjerte; både når det handlede om livsvalg og karriere. Det ledte hende i sin tid til Røde Kors, hvor hun i dag er marketingansvarlig for Røde Kors genbrug, der rejser penge til sårbare mennesker særligt i det danske samfund. Sidste år indgik Masai og Røde Kors et særligt samarbejde, hvor Masais kunder kan aflevere deres gamle Masai tøj i én af Masai’s butikker, herefter sendes det til Røde Kors genbrugsbutikker. Som tak giver Masai alle kunder en rabat på deres næste køb.

Læs mere

Mille Bang

Mille Bang er teologi-studerende, og hun tror på, at Guds kærlighed er det, der binder os alle sammen. Troen er bagtæppet i hendes liv, og sammen med filosoffen Kierkegaard får hun sat kristendommens budskaber ind i en moderne kontekst, der handler om alt fra sociale medier til kunsten at elske et andet menneske.

Læs mere