Fri levering til Masai butik
Gratis retur & 14 dages fuld returret
Masai stories

Anna Norrman

December 2020

Iværksætter og ejer af THE NORRMANS

“Sjælen og øjet har brug for det uperfekte.”
Anna Norrman

Anna Norrman er egentlig svensk men elsker Danmark og danskere, og derfor har hun skabt et boutique fristed langt ude på landet, hvor hun hylder det uperfekte og udfordrer danskernes forkærlighed til farven hvid. Hos The Norrmans smelter et bæredygtigt syn på mad og indretning kærligt sammen. At skabe for mig er en del af min eksistens. Jeg har altid gjort det. Jeg tror, jeg har noget inden i mig, der vil ud, og jeg har haft det med mig, siden jeg var lille. Når jeg har haft jobs, hvor jeg ikke var så kreativ, har jeg altid haft brug for at gøre det ved siden af.

Vi startede The Norrmans for 3 år siden langt ud på landet i Danmark i et område, hvor ikke så mange danskere har været. Jeg ville gerne ud i et område, som folk ikke kendte meget til. Vi drømte om at skabe et sted, som var et fristed. The Norrmans er mit fristed, og da jeg arbejder med indretning, skal jeg ofte tænke på, hvad andre vil have og skabe deres universer. Jeg elsker at skabe, og dette er mit sted, hvor jeg kan gøre præcis, hvad jeg vil. Jeg elsker at bygge ting op, og jeg bliver der sjældent længe, så går jeg videre og bygger noget nyt - jeg er sådan en slags kreativ entreprenør.

Jeg elsker at komme ud i verden og opleve andre mennesker og kulturer, for vi lever i en lille og isoleret verden heroppe i Norden. Jeg elsker at plukke forskellige ting fra forskellige steder i verden og mikse det sammen her hos The Norrmans, hvor man kan købe alt, der er her.

En verden i farver…

Jeg ser verden i farver, for mig betyder farver rigtig meget. Jeg har studeret, hvordan farver påvirker mennesker, og jeg arbejder ikke med hvidt men med mange toner af farver. Jeg arbejder også gerne med mønstre, og det er jo en hårfin balance, for det kan nemt blive alt for meget, så jeg prøver altid at finde en rød tråd. Det er meget forskelligt, hvordan man opfatter det. Nogen kommer ind her og tænker sikke et kaos, og andre synes bare, det er smukt, for farver påvirker os på forskellig måde.

“Det er en uperfekt verden, vi lever i, og både øjet og sjælen har godt af det uperfekte.”
Anna Norrman

Danskerne elsker hvidt, og de elsker møbelklassikere. Mange danskere lever i et helt andet univers, end hvad jeg gør. Hvid er faktisk en svær farve, det er en farve, der påvirker og stresser os mennesker. Jeg tror, mennesker har godt af at have et univers rundt omkring sig, der ikke er helt perfekt. På den måde behøver vi ikke selv være bange for, om man nu ødelægger noget. Jeg vil gerne have et sted, hvor mennesker føler sig hjemme, og hvor man føler, at man kan leve. Derfor har vi skabt det her sted, hvor alt ikke er perfekt, hvor gulvet slår sprækker, hvor man kan tage fødderne op i sofaen, og hvor børnene kan løbe frit rundt.

Jeg elsker danskere…

Jeg kan godt lide den direkte måde, som danskerne er på, og derfor har jeg valgt at bo her. Jeg kan virkelig godt lide kulturen, og jeg synes om, at man kan forhandle med danskerne, det kan man ikke i Sverige, der skal alt gå meget efter bogen. Det er lidt mere cozy og kreativt her, det kan jeg godt lide.

Bæredygtigtighed…

På The Norrmans har vi et slags øko-system, og bæredygtighed er vigtig for os. Fanny og Scott, som er værtspar hos os, kommer fra Michelin restauranten Relæ og driver et køkken udelukkende med naturlige råvarer. Vi går meget op i at genbruge alt og ønsker at være så selvforsynende som muligt og med næsten ingen spild. Vi laver f.eks. vores egen ost, vi har en kæmpe køkkenhave og køber alt andet fra lokale gårde i nær-området. Al indretning og service er købt brugt, og vi går meget op i at tænke bæredygtigt hele vejen rundt og ikke bare at forbruge.

MASAI STORIES

MASAI STORIES er portrætter, der handler om kvindeliv gennem tanker og refleksioner fra engagerede og passionerede kvinder. Historierne handler om diversitet, åbenhed, om mod og ikke mindst om friheden til at være og vælge sig selv. Gennem mødet med forskellige kvinder, der alle inspirerer os med deres livsvalg og kreativitet, har vi ønsket at skabe et særligt indblik i kvindernes universer. Herigennem viser vi dén skønhed og styrke, der opstår, når livspassioner får mulighed for at folde sig ud, og når man vælger at lytte til sig selv og gøre det, man drømmer om.

Se andre stories

Se alle

Elisabeth Nielsen

Den dansk/ukrainske pianist Elisabeth Nielsen begyndte sin musikalske rejse og fascination af klaveret, da hun var 5 år. For hende er musikken et sprog, der får dets energi i mødet med publikum.

Læs mere

Cristina Santos

Hos MASAI er det vigtigt for os at have langvarige relationer med de mennesker, som er en del af processen med at skabe vores tøj. En nøgleperson i denne proces er Cristina Santos, som har arbejdet med Masai og produktion af vores jersey-styles i mere end 23 år.

Læs mere

Maude McNair Rahbek

Maude er ansvarlig for produktionen hos Masai, og det betyder, at hendes ansvar dækker hele tilblivelsen af det enkelte stykke tøj. Maudes viden om tekstiler og produktionsteknikker er enorm, og hendes dedikation til at skabe det bedst mulige stykke tøj i den bedst mulige kvalitet indenfor de rammer, der er tilgængelige, er en daglig inspiration. Maude har rejst i hele verden og er i tæt kontakt med de mennesker, der overtager skitser og design-briefing, og forvandler det til et smukt stykke tøj.

LÆS MERE