PLEJEGUIDE

Masai plejeguide

Hos Masai gør vi os umage med at designe og udvikle tøj til dig, som du kan bruge efter sæson. Vi ser Masai-garderober som et ”work in progress” – altså noget, du kan føje nye elementer til fremfor at udskifte fuldstændigt hver sæson. Dette stiller krav til tøjets holdbarhed og ved at følge vores plejeguide holder dit tøj sig smukt længere. At passe godt på dit tøj er et lille men meget betydningsfuldt bæredygtigt valg, du selv kan være med til at træffe hver eneste dag. I guiden kan du finde generelle plejeoplysninger og anbefalinger, der sikrer, at dit tøj fra Masai holder sig smukt så længe som muligt. Vær opmærksom på, at design og materialer er forskellige, så der kan være forskellige krav til plejen. Vi har også syet vaskeanvisninger i alle beklædningsgenstande, så tag også gerne et kig på dem.

FEM NEMME PLEJETIPS

1) Brug flydende vaskemiddel i stedet for pulver. De små korn i pulvervaskemiddel danner friktion, der kan skade fibrene i dit tøj og dermed reducere dets levetid. Derudover kan kornene efterlade hvide spor, når du vasker denim og mørkt tøj.

2) Fyld vaskemaskinen helt op. Det mindsker friktionen mellem tekstilerne og er desuden mere miljøvenligt.

3) Vask ved lav temperatur og på det kortest mulige program. Det gavner ikke kun din elregning og miljøet, men dit tøj holder også længere.

4) Kemisk rens kan nogle gange være nødvendigt, men ikke så ofte, som du måske tror. Mange moderne vaskemaskiner har nu skåneprogrammer, f.eks. dampning, som kan være tilstrækkelige.

5) I stedet for at vaske tøjet ofte kan du prøve en kombination af skånsom pletrens og en god luftning. En nat udendørs på tørresnoren kan fjerne alle spor af en aften på dansegulvet, uden omkostninger for dig og miljøet.

SÅDAN PLEJER DU ...

VISKOSE
Viskose er en del af Masais DNA, og vi har arbejdet med materialet siden begyndelsen i 1992. Viskose er skrøbeligt, når det er vådt. Fyld derfor altid vaskemaskinen helt op, når du vasker viskose, så selve vaskeprocessen ikke er så hård ved fibrene, og brug vaskeposen fra Masai til ekstra skånsom pleje. Vask på skåneprogram, og brug aldrig tørretumbler. Hæng tøjet på en bøjle, når det skal tørres, og stryg det i form igen, når det er blevet tørt.

HØR
I århundreder er hør blevet spundet af hørplantens fibre og har holdt sig smuk længe før vaskemidler og moderne vaskemaskiner blev opfundet. I modsætning til bomuld bliver hør blot blødere, hver gang det vaskes og bæres. Hør skal ikke kemisk renses, og det bør kun vaskes ved lave temperaturer. Brug aldrig tørretumbler. Hør kan stryges, men hos Masai gør vi det faktisk ikke, da materialets naturlige folder blot gør det mere charmerende

Masai hør pleje
 

BOMULD
Bomuld er nemt at pleje, og selvom du kan vaske det ved 40 grader, er 20 eller 30 grader ofte tilstrækkeligt. Undgå at blande farver, især sort, blå og indigo, for at sikre, at tøj i lysere farver holder længere.

ULD
Uld er et sart materiale. Fibrene er bløde, og de kan nemt ødelægges, hvis de vaskes for længe eller i for varmt vand. I mange tilfælde er det ikke nødvendigt at vaske uldtøj så ofte; det kan tit luftes ud i stedet. Brug Masais cedertræskugler, når du opbevarer uld, for at holde uønskede møl væk og dermed sikre, at dit tøj holder længere. Vask uld i hånden i lunkent vand, eller brug et særligt uldprogram på vaskemaskinen med en ekstra skånsom cyklus. Læg det fladt til tørre på et håndklæde, efter du forsigtigt har bragt det tilbage i form. Brug aldrig tørretumbler. Brug Masais uldkam til at fjerne fnuller, så dit uldtøj både føles og ser smukt ud i længere tid.


Masai pleje overtøj

OVERTØJ
Hos Masai designer vi overtøj, der er beregnet til at holde i mange sæsoner. Hvis din uldfrakke ser lidt mat og kedelig ud efter sommeropholdet i dit skab, kan du bruge et dampstrygejern til skånsomt at genopfriske dens struktur. Et besøg på renseriet kan også være en god idé, men prøv først udluftning, dampning og pletrens. Dunjakker og parkaer vil ofte have godt af et skåneprogram til overtøj i vaskemaskinen, men kun ved meget lave temperaturer. Brug aldrig skyllemiddel og kun en meget lille mængde mildt vaskemiddel. Hav tålmodighed, når du tørretumbler jakken. Dunjakker skal altid tørretumbles ved en meget lav temperatur, selv hvis det tager adskillige cyklusser, før jakken er tør. Læg en tennisbold i tørretumbleren i den sidste cyklus for at sikre, at dunet ikke klumper sammen.

FAQ

Har du flere spørgsmål til vores CSR-arbejde, så kan du måske finde nogle af svarene i vores FAQ, hvor vi svarer på, hvordan vi arbejder med vores ansvar for mennesker, miljø og samfund.

gå til FAQ