Fri levering til Masai butik
Book tid til personlig shopping i din Masai butik. Læs mere
Gratis retur & 14 dages fuld returret
MASAI STORIES

TINA HUEG

Ejer af Cocoon Tea Artisans

Gwyneth Paltrow elsker det, og rigtig mange andre er vilde med danske Cocoon Tea Artisans smukke økologiske te univers. Bag det hele står Tina Hueg, der for 3 år siden forlod sit faste job, og uden andet end kærlighed til te, kastede sig ud i sin livsdrøm. Alligevel er det lykkedes hende at skabe en succes med en klar opskrift, der handler mest om te, men også om passion, kærlighed til andre mennesker og om altid at give mere, end man tager.

“"Jeg synes, det har en stor værdi, at man har lyst til at give noget, uden man ved, om man får noget igen."”
Tina Hueg
Passion for te…

Min passion for te starter fra stemningen ved at være omkring et bord; sidde ved et bord, hvor der er en god samtale og en ro, og hvor folk tager sig tid til at lytte til hinanden og reflektere lidt over dagen. Når jeg kom hjem fra skole som barn, så havde min mor altid lavet en kande te, der stod på bordet, og det samlede både dem, der drak te og dem, der ikke gjorde. Siden har jeg været meget passioneret omkring te-planten, læst meget om den og fulgt international forskning, for jeg synes, at det er så interessant alt dét, te-planten kan. Tænk, at den startede som et medikament, som man spiste for at blive rask? Det er blandt andet noget af det, som jeg gerne vil vise, at man kan– ikke bare at drikke te men også at spise teen; og så er der jo ikke noget madspild, fordi man bruger produktet helt op.

Iværksætter…

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville starte mit eget tefirma, men jeg møder på et tidspunkt en erhvervscoach, der kan lidt mere, og som har en mere spirituel tilgang. Hun var en stor årsag til, at jeg turde tage springet. Jeg havde længe haft lyst til at blive iværksætter, men havde aldrig haft modet til at gøre det. Men når jeg tænker tilbage, har jeg nok altid været dén, der stod for at starte en ny afdeling op og på den måde, har jeg haft det i mig. Det er bare absolut noget andet at starte sit helt eget og en stor beslutning at tage det skridtet og træde ud af arbejdsmarkedet, når man har været der i 20 år. Det var ligesom at stå på en vippe og hoppe ud og tænke: Det er jo fuldstændig vanvittigt at gøre det her. Men jeg kan huske, at jeg tænkte, hvad er det værste der kan ske? Man kan jo altid komme tilbage og få et andet job, men man skal jo ikke gå glip af de muligheder, der måske ligger derude. Det tror jeg faktisk, at der gør for de fleste kvinder, og jeg tror også, at rigtig mange af os har noget specielt at tilbyde, hvis man får mulighed for at mærke efter nede i maven.


Inden jeg gik i gang med mit projekt, kontaktede jeg faktisk indkøberen fra Magasin, hvor jeg selv købte te for at præsentere dem for mit projekt, for jeg vidste, at jeg ville sælge min te hos dem. Jeg havde hverken emballage eller identitet på produktet og kom kun med mine ingredienser og forklarede min idé til dem. Bare det at sidde med mine ingredienser og at de faktisk købte ideen på den baggrund, det var det første magiske øjeblik for mig. Kort tid efter var det så Goop i USA, der er startet af Gwyneth Paltrow, der begyndte at lægge store ordre ind, og herefter skulle jeg til at koncentrere mig om at skabe flere ingredienser og produkter, og sprede det ud i verden. Jeg har nogle fantastiske kunder i dag og nogle fantastiske leverandører. Det er nok det største for mig, at så mange skønne mennesker bakker op omkring mit lille projekt.

Kunsten at give mere, end man tager…

Det har altid været vigtigt for mig at være sammen med mennesker, der har lyst til at give mere end at tage. Jeg synes, det giver noget rart, at man har lyst til at give noget, uden man ved, om man får noget igen. Jeg synes faktisk kun, at jeg støder ind i søde mennesker. Jeg tror egentlig grundlæggende, det vigtigste er at være et ordentligt menneske, at sprede god energi omkring sig og huske at være taknemmelig. Her er teen et godt redskab til lige at stoppe op og give ro, for vi har alle sammen så travlt og glemmer måske lige at stoppe op i løbet af dagen og tænke på et menneske, man har mødt eller noget godt, der er sket i løbet af dagen.


Jeg kunne godt tænke mig at inspirere andre kvinder til, at vi blev dygtigere til at hjælpe hinanden, og jeg tror faktisk, at vi her godt kan lære noget af mænd, der er bedre til at støtte hinanden. Det er der nogen kvinder, der kan, men der er også nogen, der ikke kan. Det kræver nemlig netværk og gode mennesker, der støtter op og hjælper hinanden. Det kan vi godt bliver bedre til, og jeg elsker, når vi gør det!

MASAI STORIES

MASAI STORIES er portrætter, der handler om kvindeliv gennem tanker og refleksioner fra engagerede og passionerede kvinder. Historierne handler om diversitet, åbenhed, om mod og ikke mindst om friheden til at være og vælge sig selv. Gennem mødet med forskellige kvinder, der alle inspirerer os med deres livsvalg og kreativitet, har vi ønsket at skabe et særligt indblik i kvindernes universer. Herigennem viser vi dén skønhed og styrke, der opstår, når livspassioner får mulighed for at folde sig ud, og når man vælger at lytte til sig selv og gøre det, man drømmer om.

Men historierne handler i høj grad også om fællesskab og om, at vi alle står stærkere, når vi står sammen, og hvordan vi kan blive bedre til at finde inspiration og styrke i hinanden. Vi vil gerne bidrage med at sætte kvinder mere på dagsordenen, så vi sammen kan skabe nye og lige muligheder for hver af os - og for hinanden. Derfor er dette ikke bare små fortællinger men én stor fortælling, der også handler om fælleskab. Historierne er alle skabt og fortalt af kvinderne selv, og de giver os indsigt, kloge ord og stof til eftertanke. Dyk ned i historierne og lad dig inspirere af vores første fem kvinder, som vi introducerer under MASAI PORTRAITS de næste uger på Instagram, Facebook og vores nye onlineblog.


Disse interviews og film blev produceret i februar før udbruddet af Corona tog fat i Europa, men vi synes mere end nogensinde, at kvindernes tanker og refleksioner er relevante og gør indtryk i denne tid.


Håber I vil se og læse med – og pas på jer selv og hinanden.

Læs mere


Se andre stories

Se alle

Kvinder bag Masai

Denne sæson har vi valgt at lave portrætter med de kvinder, som hver dag arbejder passioneret med Masai. Det er deres personlige historie og deres ord. Vi håber, deres historier vil inspirere dig og give et indblik i, hvordan vi arbejder, og hvad der er vigtigt for os. Velkommen ind i vores Masai verden.

Læs mere

Mille Bang

Mille Bang er teologi-studerende, og hun tror på, at Guds kærlighed er det, der binder os alle sammen. Troen er bagtæppet i hendes liv, og sammen med filosoffen Kierkegaard får hun sat kristendommens budskaber ind i en moderne kontekst, der handler om alt fra sociale medier til kunsten at elske et andet menneske.

Læs mere

SARAH KRONBACH HERMANSTAD

Sarah er retailansvarlig hos Masai. Sarahs store ansvar er derfor Masais butikker og dermed også den oplevelse og den kontakt, den enkelte kvinde får lige så snart, hun træder ind i en Masai-butik.

LÆS MERE