Fri levering til Masai butik
Book tid til personlig shopping i din Masai butik. Læs mere
Gratis retur & 14 dages fuld returret
MASAI STORIES

BIRGITTE LUND

Kunstner

Masai har indgået et designsamarbejde med billedkunstner Birgitte Lund til vinterkollektionen 2021, hvor fire af hendes kunstværker er blevet til unikke og smukke tørklæder

“"Jeg kan godt lide tanken om, at tørklædet jeg har malet vil se forskelligt ud på forskellige kvinder, og at maleriet i tørklædet, giver mulighed for, at den enkelte kan skabe sin egen fortælling. På den måde skaber hver kvinde sit eget udtryk, og kunstværket får nyt liv."”
Birgitte Lund
Samarbejdet med Masai

Jeg bliver kontaktet af Lene Louderback MASAI´s chefdesigner, som gerne vil have mig til at designe nogle tørklæder, der tager udgangspunkt i mine malerier. Masai udvælger derefter 4 unikke værker til aflange uldtørklæder og et kvadratisk silketørklæde. De fire værker repræsenterer de forskellige kunstneriske greb, som jeg arbejder med. De består af maleri, fotografi, tryk og tegning. De værker, vi har valgt til kollektionen, er malet i mange ekspressive lag. De har et meget progressivt udtryk, hvor noget er hældt på, noget er malet på og noget sprøjtet på. Dele af det er kalligraferet og farvene, som jeg har brugt, er meget kraftfulde og sensuelle.

”skønhed i sig selv er ikke interessant, for det skal have noget at spille op i mod. Der skal være noget foruroligende, der skal være noget skræmmende, for der skal være en balance mellem det smukke og umiddelbare og det mere besværlige, det mørke, det dybe og lidt farlige. Skønhed kræver modspil og kontrast”
Birgitte Lund

Jeg har arbejdet som billedkunster de sidste 36 år. I mine billeder er jeg optaget af lyset, af det taktile, af farverne og af alle de mange lag, som jeg bygger mine billeder op af. Jeg holder meget af langsommeligheden i processen og i at fordybe mig i hvert billede. Mine billeder bliver til i mange tempi og over lang tid - nogle processer er fysiske, andre kontrollerede og andre igen meditative. Jeg tror egentligt, at mine værker kan ses som manifestationer af forskellige stemninger og aftegninger i mig selv. Men jeg forsøger også at skabe billeder, der inviterer beskueren på en sanserejse ind i de fortællinger, jeg maler.

Skønhed og æstetik

Vi har brug for skønhed. Det er ligesom, når vi vælger at se det positive og det lyse i ting. Men skønhed i sig selv er ikke interessant, for det skal have noget at spille op i mod. Der skal være noget foruroligende, der skal være noget skræmmende, for der skal være en balance mellem det smukke og umiddelbare og det mere besværlige, det mørke, det dybe og lidt farlige. Skønhed kræver modspil og kontrast.

At være kvinde i dag

Jeg er 62 år, og jeg befinder mig rigtig godt, hvor jeg er lige nu. Men vi lever også i et samfund, hvor det at blive ældre ikke er nemt, for der er mange vanskelige ting forbundet med det. Det handler både om den måde samfundet ser på os, men måske også den måde, hvorpå vi opfatter os selv. Omvendt oplever jeg også, at både jeg selv og rigtig mange af de kvinder, jeg kender, har det godt i deres liv, hvor de har fundet en form for ny plads spundet på alle de erfaringer, de har gjort sig gennem livet. På grund af valg, jeg har truffet, er jeg et meget privilegeret menneske. Jeg lever med en stor grad af frihed, hvor jeg med mit arbejde kan følge mit hjerte og gøre det, jeg elsker og er god til.


På alle planer har jeg med tiden fundet en større accept og ro i mig selv. Jeg er ikke så hård og kritisk overfor mig selv, som da jeg var yngre. Jeg elsker alle de tegninger, der ligger i mit eget ansigt, for de fortæller om alle de historier, jeg har været igennem og alle de chancer, som jeg har taget i livet.

MASAI STORIES

MASAI STORIES er portrætter, der handler om kvindeliv gennem tanker og refleksioner fra engagerede og passionerede kvinder. Historierne handler om diversitet, åbenhed, om mod og ikke mindst om friheden til at være og vælge sig selv. Gennem mødet med forskellige kvinder, der alle inspirerer os med deres livsvalg og kreativitet, har vi ønsket at skabe et særligt indblik i kvindernes universer. Herigennem viser vi dén skønhed og styrke, der opstår, når livspassioner får mulighed for at folde sig ud, og når man vælger at lytte til sig selv og gøre det, man drømmer om.

Men historierne handler i høj grad også om fællesskab og om, at vi alle står stærkere, når vi står sammen, og hvordan vi kan blive bedre til at finde inspiration og styrke i hinanden. Vi vil gerne bidrage med at sætte kvinder mere på dagsordenen, så vi sammen kan skabe nye og lige mulighed, der for hver af os - og for hinanden. Derfor er dette ikke bare små fortællinger men én stor fortælling, der også handler om fælleskab. Historierne er alle skabt og fortalt af kvinderne selv, og de giver os indsigt, kloge ord og stof til eftertanke.

Læs mere

Se andre stories

Se alle

Kvinder bag Masai

Denne sæson har vi valgt at lave portrætter med de kvinder, som hver dag arbejder passioneret med Masai. Det er deres personlige historie og deres ord. Vi håber, deres historier vil inspirere dig og give et indblik i, hvordan vi arbejder, og hvad der er vigtigt for os. Velkommen ind i vores Masai verden.

Læs mere

Cristina Santos

Hos MASAI er det vigtigt for os at have langvarige relationer med de mennesker, som er en del af processen med at skabe vores tøj. En nøgleperson i denne proces er Cristina Santos, som har arbejdet med Masai og produktion af vores jersey-styles i mere end 23 år.

Læs mere

SARAH KRONBACH HERMANSTAD

Sarah er retailansvarlig hos Masai. Sarahs store ansvar er derfor Masais butikker og dermed også den oplevelse og den kontakt, den enkelte kvinde får lige så snart, hun træder ind i en Masai-butik.

LÆS MERE