Persondatapolitik

Hos Masai (”Masai”, ”os” eller ”vi”) prioriterer vi datasikkerhed og fortrolighed højt. Nærværende persondatapolitik fastlægger derfor retningslinjerne for Masais måde at behandle dine personoplysninger på.

I det følgende redegøres for, hvordan vi anvender de personlige oplysninger, som du efterlader og/eller afgiver, når du besøger vores webshop, samt når du anvender de forskellige tjenester på vores webshop.



1. Dataansvarlig og kontaktoplysninger

Denne webshop er drevet og ejet af:

MASAI CLOTHING COMPANY ApS
Hammerensgade 1, st. tv.
1267 København K
CVR-no. 10279488


Webshop kundeservice: kontakt@masai.dk
HQ kundeservice: masai@masai.dk

Persondatapolitikken gælder for personoplysninger, som du afgiver til os, eller som vi indsamler via webshoppen.



2. Indsamling og anvendelse af personoplysninger

De personoplysninger, som vi indsamler, kan for eksempel omfatte dit navn, din e-mailadresse, din privatadresse, dit telefonnummer og lignende identifikationsoplysninger, oplysninger om et online køb og om din navigation på webshoppen.

Det vil altid fremgå i forbindelse med din afgivelse af oplysninger, hvorvidt afgivelsen er frivillig eller er nødvendig for gennemførelsen af den ønskede handling, eksempelvis gennemførelse af en handel i vores webshop.

Indsamling af dine personoplysninger sker i ét eller flere af nedenstående tilfælde samt til følgende formål:

Oprettelse og administration:
Oprettelse, administration samt sletning af Masai-konto
Statistik samt historik over anvendelse af webshoppen
Oversigt over købshistorik

Gennemførelse af ordre i vores webshop:
Fremsendelse af ordrebekræftelse
Fremsendelse af ordre
Reklamationer
Returnering

Håndtering af ordre afgivet i vores webshop:
Betalingsoplysninger i forbindelse med verificering og gennemførelse af betaling
Håndtering, fremsendelse mv. af en ordre
Returnering af en ordre samt tilbagebetaling af beløb

Friends of Masai:
Tilmeldelse, fremsendelse samt frameldelse af nyhedsbrev
Markedsføring af vores produkter
Særlige tilbud
Invitationer, information mv. til events, førudsalg, mv.
Fremsendelse af andet markedsføringsmateriale, herunder tildeling af rabat-og værdikoder
Øvrige markedsføringstiltag
Kommunikation via sociale medier samt besvarelse af beskeder, kommentarer mv.


Selvom du bruger din e-mailadresse i mere end ét af ovenstående tilfælde, bliver dine oplysninger kun samlet og registreret ét sted. Dermed kan dine oplysninger fx genbruges, når du handler hos os, og du undgår samtidig at modtage samme markedsføringsmateriale fra os flere gange.

Vi gør opmærksom på, at brug af dine personoplysninger til fremsendelse af markedsføringsmateriale kun finder sted, såfremt du forinden har afgivet dit udtrykkelige samtykke, medmindre loven giver mulighed for, at vi kan kontakte dig uden, at du afgiver dit samtykke først.

Masai fører statistik over, hvilke områder af webshoppen vores brugere besøger samt hvilke varer, der er brugernes foretrukne. Disse data indeholder ikke personoplysninger. Ved hjælp af de indsamlede data opnås kendskab til brugernes anvendelse af webshoppen. Denne information bruges til at forbedre hjemmesiden. Vi bruger derimod data om alle vores brugeres navigation for at forstå, hvordan vores brugere som en samlet gruppe anvender vores webshop, og forsøger på denne baggrund at gøre webshoppen bedre. Derudover indsamler vi information om, hvilke produkter vores brugere, som en samlet gruppe, fortrækker. Denne information bruges også til at forbedre websitet. Vi sælger ikke eller på anden måde videregiver information om vores brugers brug og navigation på vores webshop. Og vi sælger eller videregiver ikke dine købsinformationer til tredjepart.

Oplysningerne om dig indsamles altså enten:

- Ved dit udtrykkelige samtykke
- For at vi kan opfylde en aftale med dig
- For at opfylde en retlig forpligtelse
- For at forfølge vores legitime interesser



3. Modtagere af personoplysninger

Dine personoplysninger videregives som udgangspunkt ikke til en tredjepart uden din tilladelse. Det kan dog under visse omstændigheder og i henhold til lovgivningen være nødvendigt at videregive oplysninger til offentlige myndigheder eller politiet. Eksempelvis kan oplysninger videregives til politiet i tilfælde af mistanke om kreditkortsvindel.

Derudover vil det fra tid til anden være nødvendigt at lade databehandlere behandle dine data. Oplysninger til brug for ordreleverance overlades fx til anvendte pakning- og fragtfirmaer. Ligeledes overlades dine personoplysninger til nogle af vores samarbejdspartnere, som leverer visse ydelser på Masais vegne, fx i forbindelse med udsendelse af nyhedsbreve. Disse samarbejdspartnere behandler alene personoplysningerne på vores vegne og i overensstemmelse med vores instruks.

Vi anvender derudover eksterne samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift og forbedringer af webshoppen samt målrettet markedsføring, herunder retargeting. Eksterne databehandlere og samarbejdspartnere må ikke anvende oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne.

To af disse databehandlere, Google Analytics v/Google LLC. Og Facebook Inc. er etableret i USA. De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield.



4. Overførsel til tredjelande

Generelt overfører Masai ikke dine personlige data uden for EU / EØS. Skulle det blive nødvendigt, vil Masai sikre, at en sådan overførsel udføres i overensstemmelse med gældende lovgivning. Dette indebærer, at der ved enhver part uden for EU/EØS, der kommer i besiddelse af dine personlige data, skal sikres et passende beskyttelsesniveau, fx ved at overholde EU-USA's Privacy Shield eller indgå i EU's standardkontraktklausuler.



5. Cookies

Vi anvender cookies på vores webshop. Du kan læse mere om brugen af cookies i vores Cookiepolitik, som du kan finde her.



6. Sikkerhed

Vi har gennemført passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at personoplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes, ændres eller forringes samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab eller misbruges. Vi har desuden implementeret sikkerhedsforanstaltninger til sikring af, at vores interne procedurer lever op til vores høje sikkerhedspolitiske standarder. Kun medarbejdere, der har et reelt behov for at få adgang til dine personoplysninger for at udføre deres arbejde, har adgang til disse.

Betalingsoplysninger sendes krypteret og i overensstemmelse med branchestandarder.

Vi bestræber os således bedst muligt på at beskytte kvaliteten og integriteten af dine personlige oplysninger.



7. Dine rettigheder

Med henblik på at skabe åbenhed omkring behandlingen af dine oplysninger skal vi, som dataansvarlig, oplyse dig om dine rettigheder.

Indsigtsretten
Du er til enhver tid berettiget til at anmode os om oplysning om blandt andet, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger der evt. måtte være, samt oplysning om hvorfra oplysningerne stammer.

Du har ret til at få udleveret en kopi af de personoplysninger, som vi behandler om dig. Hvis du ønsker indsigt eller en kopi af dine personoplysninger, skal du sende en skriftlig anmodning til gdpr@masi.dk eller via ovenstående kontaktoplysninger. Du kan blive bedt om at dokumentere, at du er den du giver dig ud for at være.

Retten til berigtigelse
Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig selv berigtiget af os. Såfremt du bliver opmærksom på, at der er fejl i de oplysninger, som vi har registreret om dig, opfordres du til at rette skriftlig henvendelse til os, så oplysningerne kan blive korrigeret. Oplysninger, som vi har indsamlet i forbindelse med din oprettelse af en Masai-konto, har du selv mulighed for at korrigere via log-in til din brugerprofil.

Retten til sletning
I visse tilfælde har du ret til at få alle eller visse af dine personoplysninger slettet af os, fx hvis du tilbagekalder dit samtykke, og vi ikke har et andet retsgrundlag for at fortsætte behandlingen af dine oplysninger. I det omfang en fortsat behandling af dine oplysninger er nødvendig, fx for at vi kan overholde vores retlige forpligtelser, eller for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, er vi ikke forpligtede til at slette dine personoplysninger.

Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring
Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger til kun at bestå af opbevaring, fx hvis du mener, at de oplysninger, vi behandler om dig, ikke er korrekte.

Retten til dataportabilitet
Du har i visse tilfælde ret til at få personoplysninger, som du selv har givet os, udleveret i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbar format og har ret til at overføre disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

Retten til indsigelse
Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, med henblik på direkte markedsføring, herunder profilering der foretages for at kunne målrette vores direkte markedsføring.
Du har endvidere til enhver tid ret til af grunde, der vedrører din personlige situation, at gøre indsigelse mod den behandling af dine personoplysninger, som vi foretager på baggrund af vores legitime interesser.

Retten til at tilbagekalde samtykke
Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af personoplysninger. Hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke, bedes du kontakte os på gdpr@masi.dk eller via ovenstående kontaktoplysninger.

Noter venligst, at udøvelsen af en eller flere af ovenstående rettigheder kan være forbundet med forskellige betingelser, alt efter den pågældende situation.



8. Sletning af persondata

Vi sletter dine personoplysninger, når vi ikke længere har behov for at behandle dem til opfyldelsen af et eller flere af de formål, som fremgår ovenfor af pkt. 4. Oplysningerne kan dog behandles og opbevares længere i anonymiseret form.

Oplysninger indsamlet om din brug af webshoppen slettes senest, når du ikke har gjort brug af webshoppen i mere end 2 år.

Oplysninger indsamlet i forbindelse med din tilmelding til vores nyhedsbrev slettes, når dit samtykke til nyhedsbrev trækkes tilbage, medmindre vi har et andet grundlag for behandling af oplysningerne.

Oplysninger indsamlet i forbindelse med køb du har gennemført på hjemmesiden vil som udgangspunkt blive slettet 3 år efter udløbet af det kalenderår, hvori du har foretaget dit køb. Oplysninger kan dog gemmes i længere tid, hvis vi har et legitimt behov for længere opbevaring, fx hvis det er nødvendigt for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller hvis opbevaring er nødvendig for, at vi kan opfylde lovkrav, fx skal regnskabsmateriale opbevares i 5 år til udgangen af et regnskabsår for at opfylde bogføringslovens krav.

Oplysninger, som vi har indsamlet i forbindelse med din oprettelse af en Masai-konto, vil vi automatisk slette: såfremt du ikke har logget ind på din brugerprofil i 3 år eller anmoder os om det.

9. Tilbagekaldelse af samtykke

Du kan til enhver tid tilbagekalde eventuelle samtykker, som du måtte have afgivet. Vi vil herefter slette dine oplysninger, medmindre vi kan fortsætte behandlingen på andet grundlag. Hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke, kan du kontakte os på gdpr@masi.dk eller via ovenstående kontaktoplysninger.



10. Links til andre websites mv.

Vores webshop kan indeholde links til andre websites eller til integrerede websites. Vi er ikke ansvarlige for indholdet af andre selskabers websites eller deres praksis i forbindelse med indsamling af personlige oplysninger. Når du besøger andre websites, opfordres du til at læse indehaverens persondatapolitik samt andre relevante politikker.



11. Ændringer af oplysninger mv.

Hvis du ønsker, at vi opdaterer, ændrer eller sletter personlige oplysninger, som vi har registreret om dig, ønsker at få adgang til de personoplysninger, der behandles om dig, eller hvis du har spørgsmål til ovenstående retningslinjer, kan du rette henvendelse til os på gdpr@masi.dk eller via ovenstående kontaktoplysninger.



12. Klageadgang

Hvis du ønsker at klage over behandlingen af dine personlige oplysninger, kan du kontakte os på gdpr@masi.dk eller via ovenstående kontaktoplysninger . Du kan også kontakte Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K.



13. Versioner

Dette er version 2.0 af vores persondatapolitik dateret den 08.05.2018.