Fri levering til Masai butik
Book tid til personlig shopping i din Masai butik. Læs mere
Gratis retur & 14 dages fuld returret
MASAI STORIES

LENE LOUDERBACK


Head Of Design hos Masai

Kunst er chefdesigner Lene Louderback’s store passion, og hun finder masser af inspiration i kunstens verden, når hun skaber nye kollektioner for Masai. For ifølge hende handler nemlig alt om at skabe én historie og at fortolke den og gøre den personlig; både når vi taler kunst og mode.

“"Jeg ser en frigjort moderne kvinde, som ikke tænker for meget over, hvad andre tænker om hende, hun skaber sit eget univers og sit eget udtryk."”
Lene Louderback
Hvad betyder kunst, skønhed og æstetik for dig?

Kunst for mig er mit tredje barn, og det fylder rigtig meget i hele mit liv. Kunst for mig kan inspirere mig på forskellige måder, og der kan godt være perioder, hvor jeg falder for nogle specielle farver alt afhængig af, om det er sommer eller vinter. Sådan har jeg det også, når jeg designer kollektioner, så er farverne meget vigtige for mig. Det, jeg ofte søger i kunsten eller et billede, er fordelingen af ro, noget stoflighed og nogle grafiske elementer, og så skal værkerne også meget gerne have en historie. Væggen i min stue reflekterer meget min egen historie, og det som jeg holder af og søger i billeder.

Hvordan er processen for dig, når du bygger en kollektion op?

Som designer inspireres jeg selv ved gå på udstillinger, gå i teatret og se film og bare det her med at opdage ting, når du går på gaden i København, det giver mig noget. For eksempel når jeg ser en udstilling, så kan det være dér, en farvehistorie starter for mig til en ny kollektion. Hvor jeg tænker, de farver er helt fantastiske og kan blive unikke for den kollektion, som jeg skal i gang med. Det samme gælder prints, hvor jeg kan blive inspireret af kunst, som jeg netop har set – og kan bruge elementer til at skabe et helt nyt og anderledes print. Masai er jo ikke et brand, der forfølger alle nye trends, og derfor begynder vi ofte i kunstens verden. Men vi er et modebrand, og vi vil derfor også gerne forny os for hver kollektion på eksempelvis silhuetter og detaljer. Hele udgangspunktet for en ny kollektion er at fortælle en historie, - en historie som man kan fortolke på forskellige måder, så den bliver personlig for den enkelte kvinde.

Findes der god stil?

For mig er god stil, at når jeg møder et menneske, og jeg ser dem i øjnene, og man får et ordentligt håndtryk og et dejligt smil - det er virkelig god stil, synes jeg. Og med det mener jeg, at det indre for mig er afgørende, når jeg ser og afkoder et andet menneske, for det fortæller mig meget om dennes personlighed og stil. Jeg elsker, når man kan se en kvindes personlighed i den måde, hun klæder sig på, og i den måde hun sætter tingene sammen på – det inspirerer mig. Masais kollektioner handler netop om, at du kan hive noget frem fra dit skab fra 5 år siden og sætte det sammen med noget nyt. Det er ligesom byggeklodser, og så kan man tilføje nogle nye figurer, former og farver, men man smider ikke de gamle ud. Man kan mikse og matche forskellige farver, mønstre og striber, for så længe der er en rød tråd i det, så synes jeg ikke, der findes nogen begrænsninger eller en rigtig opskrift på god stil – det handler om personlighed.

Hvor meget frihed har vi kvinder til at klæde os, som vi vil – også når vi fylder 50?

Alt er tilladt. For mig handler det om, at man føler sig tilpas og hviler i det, man har på. For jeg ved ikke, om man kan tillade sig at have en kritisk holdning til andres personlige udtryk. Det er meget individuelt. Jeg synes, at alder i dag har ændret sig, og at alder er et mere flydende begreb. Jeg oplever, at kvinder i dag ikke bliver ”gamle” som tidligere – man klæder sig, som man ønsker – og for mig, er det vigtigt, at vi kvinder ikke bliver smagsdommere i forhold til hinanden.

Hvilken kvinde er det, du designer tøj til?

Jeg vil gerne designe tøj til ALLE kvinder – jeg ser ingen begrænsninger. Hvis kvinder kan lide den historie, der bliver fortalt i Masai kollektionerne, så bliver jeg stolt – og jeg ønsker, at kollektionen kan appellere til alle typer kvinder, hvad for eksempel angår nationalitet, alder og kropstype. Jeg vil rigtig gerne have, at kollektionen kan spænde bredt.


Da jeg startede som kreativ ansvarlig for Masai, var det vigtig for mig, at man kunne skabe en historie i kollektionen. Man skal kunne se et udtryk og en diversitet i de farver, silhuetter og kvaliteter, som vi bruger. Jeg er meget inspireret af det oprindelige Masai design tilbage fra 1992, som var et miks af noget avantgarde og noget boho, og så har vi vores seks silhouetter eller shapes, som hele kollektionen er bygget op omkring den dag i dag. De seks shapes betyder, at vi har et design til alle kvinders kropstyper.


Når jeg designer en ny kollektion, så ser jeg en kvinde, der holder af det særlige udtryk, som vi skaber hos Masai, og som kan genkende sin egen personlige stil. Jeg ser absolut også en selvstændig, moderne kvinde, som ikke tænker for meget over, hvad andre tænker om hende, hun skaber sit eget univers og sit eget udtryk. Hun skaber den verden, som hun vil leve i - den er skabt af hende. En ´Masai´ kvinde er en stærk kvinde.

Hvad elsker du ved dit København?

Jeg elsker København, og jeg elsker mit kvarter. Når jeg går ud ad min dør og bevæger mig ned ad Frederiksberg Allé med træer på begge sider, så kan jeg næsten synes, at det er magisk. Det bedste jeg ved, er en lørdag formiddag, hvor jeg har tid til at nyde mit kvarter i mit eget selskab efter en travl uge på jobbet. Jeg holder meget af Værnedamsvej, og ofte stopper jeg og får mig en lille kop kaffe på en af de små cafeer i området, hvor jeg bare sidder og kigger på mennesker. Selv kommer jeg fra en mindre by på Fyn, og jeg har altid holdt af den nærhed, som er i provinsen, hvor man hilser på alle og følger med i hinandens liv. Det samme, føler jeg, gælder for mit kvarter. Jeg kan godt lide, at det bliver personligt, og at man hilser på hinanden på gaden. Det føles hjemligt og hyggeligt selv i en stor by som København.

MASAI STORIES

MASAI STORIES er portrætter, der handler om kvindeliv gennem tanker og refleksioner fra engagerede og passionerede kvinder. Historierne handler om diversitet, åbenhed, om mod og ikke mindst om friheden til at være og vælge sig selv. Gennem mødet med forskellige kvinder, der alle inspirerer os med deres livsvalg og kreativitet, har vi ønsket at skabe et særligt indblik i kvindernes universer. Herigennem viser vi dén skønhed og styrke, der opstår, når livspassioner får mulighed for at folde sig ud, og når man vælger at lytte til sig selv og gøre det, man drømmer om.

Men historierne handler i høj grad også om fællesskab og om, at vi alle står stærkere, når vi står sammen, og hvordan vi kan blive bedre til at finde inspiration og styrke i hinanden. Vi vil gerne bidrage med at sætte kvinder mere på dagsordenen, så vi sammen kan skabe nye og lige muligheder for hver af os - og for hinanden. Derfor er dette ikke bare små fortællinger men én stor fortælling, der også handler om fælleskab. Historierne er alle skabt og fortalt af kvinderne selv, og de giver os indsigt, kloge ord og stof til eftertanke. Dyk ned i historierne og lad dig inspirere af vores første fem kvinder, som vi introducerer under MASAI PORTRAITS de næste uger på Instagram, Facebook og vores nye onlineblog.


Disse interviews og film blev produceret i februar før udbruddet af Corona tog fat i Europa, men vi synes mere end nogensinde, at kvindernes tanker og refleksioner er relevante og gør indtryk i denne tid.


Håber I vil se og læse med – og pas på jer selv og hinanden.

Læs mere

See andre stories

Se alle

Kvinder bag Masai

Denne sæson har vi valgt at lave portrætter med de kvinder, som hver dag arbejder passioneret med Masai. Det er deres personlige historie og deres ord. Vi håber, deres historier vil inspirere dig og give et indblik i, hvordan vi arbejder, og hvad der er vigtigt for os. Velkommen ind i vores Masai verden.

Læs mere

Mille Bang

Mille Bang er teologi-studerende, og hun tror på, at Guds kærlighed er det, der binder os alle sammen. Troen er bagtæppet i hendes liv, og sammen med filosoffen Kierkegaard får hun sat kristendommens budskaber ind i en moderne kontekst, der handler om alt fra sociale medier til kunsten at elske et andet menneske.

Læs mere

Veronica Hodges

Papirkunster Veronica Hodges samler på kvindelige kunstnere fra 1800-tallet malet af kvinder, fordi hun mener, at de har en anden ærlighed og sensualitet, end hvis en mand havde malet dem. Hun mener også, at livsglæde er en form for kreativitet, og at kreativitet er en muskel, man skal øve sig i; ligesom alt muligt andet.

Læs mere