Better Cotton Initiative

Masai er stolt medlem af Better Cotton Initiative (BCI)

I november 2020 blev Masai medlem af Better Cotton Initiative (BCI). BCI er verdens største program for ansvarlig bomuld og Masais medlemskab betyder, at vi spiller en rolle i at forbedre den globale bomuldsdyrkning og et mere ansvarlig landbrug.

Hos Masai, har vi forpligtiget os til at konvertere 100% af vores bomuld til ”mere ansvarlig bomuld” inden 2025. Mere ansvarlig bomuld inkluderer bomuld, der kommer fra Better Cotton kilder, genanvendt bomuld, Fairtrade bomuld og økologisk bomuld.

BCI uddanner farmere i at bruge vand effektivt, at drive landbrug med omtanke for jord og habitater, at reducere brugen af skadelige kemikalier og at respektere arbejdstagernes rettigheder og trivsel. Det er en holistisk tilgang til mere ansvarlig bomuldsdyrkning. Selve Better Cotton bomulden indgår i et såkaldt Mass Balance system og spores ikke til det endelige produkt. Better Cotton farmere støttes gennem den efterspørgsel, der er på deres Better Cotton svarende til den mængde, som vi køber og bruger.

Læs mere om Better Cotton og BCI på bettercotton.org

Image: ©BCI, 2019 Cotton Ball Yarn

BCI i tal

2,1 millioner BCI-farmere

Produceret i 23 lande

22% af den globale bomuld er Better Cotton

(Tal fra 2018-19 sæsonen)

BLIV INSPIRERET

Masai cotton kjole
Masai cotton jakke
Masai top cotton

FAQ

Har du flere spørgsmål til vores CSR-arbejde, så kan du måske finde nogle af svarene i vores FAQ, hvor vi svarer på, hvordan vi arbejder med vores ansvar for mennesker, miljø og samfund.

Gå til FAQ