Masai Guide
TIPS TIL AT PAKKE FERIEKUFFERTEN

Masai guide Ligesom alt andet i livet, så lærer vi af vores fejltagelser, også når det gælder kunsten at pakke en kuffert. Uanset om du skal i sommerhus, på badeferie, på en 3-dages forretningsrejse eller et udendørs eventyr, så betaler det sig at optimere kuffertpladsen, minimere kiloene og skære ned på krøllet tøj. Dermed ikke sagt, at du kun skal rejse med håndbagage, men pak klogt. Hos Masai har vi samlet vores bedste tips til den gode ferie-kuffert og dem deler vi ud af her.

PAK I SÆT

Hvis du tager tøj med, som du ikke får brug for, så spilder du unødvendig tid på både at pakke det ned, pakke det ud på destinationen og sandsynligvis vaske og stryge det igen, når du kommer hjem. Planlæg dine sæt nøje. I stedet for at pakke et udvalg af det tøj der passer til vejret eller den type ferie du skal på, så pak hele sæt. Skal du på stranden, så pak badedragt eller bikini og tøj, du kan have på over badetøjet. Men pak også en hat, solbriller, strandtaske og badesandaler, hvis det er det, du får brug for. Brug hver del i flere sæt, og vælg farver og mønstre der passer godt sammen, så du kan mixe og matche. Husk at vi skifter tøj oftere om sommeren end om vinteren på grund af temperaturforskelle mellem dag og aften. Så selvom vejret er godt, så har du også brug for sæt til aftenbrug, til en shoppetur eller en vandretur.

1: EDERNO TOP 2: FARIHA TOP 3: AUDREY HAT 4: PEN CULOTTE 5: JANIKA JAKKE 6: UNNI KJOLE 7: AERIS TØRKLÆDE 8: RAVA SOLBRILLER 9: ROY TASKE

PAK KLOGT

Til de fleste ferier kan du bruge formlen ”5, 4, 3, 2, 1”. 5 sæt undertøj/strømper, 4 overdele, 3 underdele, 2 par sko og 1 hat. Hertil skal du så lægge alt det, der passer til dine behov på netop denne ferie; badetøj, jakke, kjole, træningstøj osv. Lad være med at pakke til mere end en uge. Du kan altid vaske, hvis du får brug for det og glem alt om kategorien ”bare i tilfælde af, at jeg har brug for det”. Sørg hellere for at have fleksible dele. Tænk i lette lag, så du kan tage en cardigan under en jakke, hvis det bliver køligt. Eller pak et tørklæde, som også kan fungere som nederdel på stranden. Og husk en rigtig dejlig kjole og den rigtige BH til den. Du ved aldrig hvilke invitationer, du vil få på rejsen.

Med en kjole, en cardigan, en jakke og et tørklæde kan du klare dig hele dagen på ferien. 1. NARLA KJOLE 2. JARKA JAKKE 3. ADELA TØRKLÆDE 4. LORI CARDIGAN

Tip
En voluminøs kjole med ærmer er rar på sommeraftener, når du vil se elegant ud, og samtidig undgå myggestik.

Shop Kjoler

Tip
Hvis du rejser med venner, kan det være, du får brug for præsentabelt loungewear, som du kan sove i eller bruge i ferielejligheden eller på hotellet.

Shop LOUNGEWEAR

TÆNK TETRIS

Når du skal fylde kufferten eller rejsetasken, så er målet at udfylde hver en tom plads – ligesom i spillet Tetris. Fyld dine sko op med små dele som strømper og bælter. Læg dem derefter i bunden, med hælen først. Gerne i en skopose, så dit tøj beskyttes mod snavs. Herefter lægger du de tungere ting som bøger, smykker og opladere, og ovenpå dette, undertøj og badetøj – gerne i stofposer. Øverste lag er dit tøj. I stedet for at folde tøjet skal du rulle det. Når du ruller, fylder det mindre og krøller ikke så meget. Hvis du skal flyve på ferie, så husk at anbringe toiletartikler så de er nemme at komme til. Ikke fordi du selv skal bruge dem, men fordi du kan blive bedt om at vise dem frem i security. Sørg altid for at pakke separate produkter til rejsen. Måske har du brug for en tandbørste eller en opfriskende spray. Køb en klar toilettaske, så det er nemt at se, hvad der er i.

HVILKE MATERIALER?

Uanset om du betragter dig selv som en person, der sveder meget eller ej, så er det værd at overveje de materialer dit sommertøj er lavet af. Store svedplamager er hverken elegant eller behageligt, så tænk i åndbare materialer. Hos Masai anbefaler vi, at du vælger sommertøj lavet af bomuld, hør og viskose. Læs her hvorfor:

VISKOSE
Viskose god til at optage fugt, det er åndbart og bliver ikke statisk – alt hvad du har brug for til din sommergarderobe. Viskosen er populær over hele verden, fordi den både kan imitere den skinnende silke og være mat som bomuld og hør. Viskosen falder smukt over kroppen og er derfor rigtig god til flagrende sommerkjoler. Hos Masai er en stor del af viskosen FSC®- certificeret, hvilket betyder at den er lavet af træfibre fra bæredygtigt og ansvarligt skovbrug med respekt for biodiversitet og skovens lokalbefolkning.

LÆS OM FSC
SHOP VISKOSE

HØR
Hør er et temperaturregulerende materiale, der leder varmen væk fra kroppen. Det absorberer fugt, tørrer hurtigt og virker tit forfriskende i varmt og fugtigt vejr. Hør tørrer lidt hurtigere end bomuld og kvaliteten virker stivere, hvilket gør at hør ikke klæber så meget til kroppen. Du skal ikke være bange for at dit hørtøj krøller på rejsen, for det er en del af charmen, der gør hør så smukt.

Hørguide
SHOP HØR

BOMULD
Der er en grund til, at din sommergarderobe består af så mange bomuldskjoler, skjorter og nederdele. Bomuld er naturlige fibre, der tillader luft at cirkulere og bevæge sig frit gennem stoffet, hvilket sikrer luftstrøm, der udtørrer fugtige områder af kroppen. En let bomuldskvalitet absorberer også fugt, men selvom det lyder som en dårlig idé, så er det faktisk bedre at klæde sig i materialer, der absorberer fugt og derefter tørrer igen, end materialer der afviser sveden. Hvis materialet afviser sveden, så drypper den nedad din krop og i sidste ende ender det alligevel med at gøre dit tøj vådt – uden det tørrer igen. Vær dog opmærksom på, at bomuld kan krølle lidt, så her er rulle-teknikken særligt god at bruge, når du lægger bomuld i kufferten.

SHOP BOMULD

HAR DU EN REJSE-SKUFFE?

Når du kommer hjem og skal pakke ud, så husk at lægge dine rejse-ting tilbage i ”rejse-skuffen”. Her samler du pas, adapter, overskydende valuta, toilettaske og stofposer mm. Hvis du ikke har sådan en, så lav en. Det gør pakningen meget nemmere!