Efter en grundig gennemgang af alle 17 verdensmål, deres målsætninger og pejlemærker har vi hos Masai valgt ovenstående fire mål som vores primære fokus – mål 6, mål 12, mål 15 og mål 17. De første tre mål repræsenterer områder, hvor vi potentielt har den største negative indvirkning på vores omgivelser, og det er derfor også de områder, hvor vi har den største mulighed for at gennemføre en reel og meningsfuld forbedring. Det sidste mål giver mening for os, da vi anerkender denne udfordrings vidtrækkende omfang, og ingen virksomhed, intet land og intet menneske er i stand til at gennemføre den nødvendige forandring alene. Vi har brug for tætte og innovative partnerskaber for at opnå resultater.

 

Vores 4 mål

 
 

pressemeddelelse

Masai & Canopy

Masai har indgået et nyt partnerskab med den anerkendte miljøorganisation Canopy. Via partnerskabet med Canopy gør Masai en dedikeret indsats for at beskytte klodens regnskove gennem ansvarlige indkøb af tekstiler til vores kollektioner og indkøb af papirartikler og emballage. Masai samarbejder med Canopy og vores leverandører om at fremme fælles og visionære løsninger, der kan beskytte verdens regnskove og især de gamle og truede regnskove, der stadig er tilbage.
 

Om Canopy

Canopy er en nonprofitorganisation, der arbejder med miljøbeskyttelse og især beskyttelse af skove, arter og klima. Canopy har i samarbejde med over 750 virksomheder udviklet innovative løsninger, gjort forsyningskæderne mere bæredygtige og støttet indsatsen globalt for at beskytte de gamle og truede regnskove, der stadig er tilbage. Canopy indgår blandt andet partnerskaber med Eileen Fischer, H&M, Next, Zalando og Zara. Canopys arbejde baseres på støtte fra uafhængige donorer, der deler den store passion for at beskytte vores planet.

 

Læs mere

 

 

Lokalt etableret, globalt engageret

Masai et dansk designbrand, der blev grundlagt i hjertet af København, men vi er også nært forbundet med verden omkring os gennem tætte partnerskaber med vores leverandører ude i verden – hvoraf nogle har været med os helt siden begyndelsen i 1992. Langvarige og tætte relationer er en hjørnesten i Masais måde at drive forretning på, og de giver os mulighed for at motivere og involvere vores partnere i en fælles forpligtelse til omtanke.

Masai forpligter sig til omtanke for alle de mennesker, der er en del af vores forsyningskæde og kollektioner. Vi – og alle vores leverandører – anerkender og handler i overensstemmelse med vores Code of Conduct. Vores Code of Conduct er baseret på internationale arbejdsstandarder, der beskytter medarbejdernes rettigheder, bl.a. konventioner og deklarationer fra ILO (den internationale arbejdsorganisation), FN's Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhvervsliv samt retningslinjer for multinationale virksomheder fra OECD (Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling). Masai teamet besøger og evaluerer flere gange årligt vores leverandører, og her ud over auditeres de regelmæssigt af uafhængige auditører for at sikre, at alle krav overholdes, og at de gennemgår en positiv udvikling.

 
 
 

Giv glæden videre. Det er budskabet i samarbejdet mellem Masai og Røde Kors. I et forsøg på at forlænge livscyklussen for det Masai-tøj, der allerede findes i vores kunders garderober, har Masai indført et retursystem i vores lokale butikker. Her kan vores kunder returnere deres brugte tøj fra Masai, hvorpå tøjet sendes videre til Røde Kors, som så sælger det i deres butikker. Tøjdonationerne ledsages af årlige donationer fra Masai, der støtter Røde Kors' humanitære arbejde – både i Danmark, f.eks. i kampen mod ensomhed, og i resten af verden.

 

pressemeddelelse

Stofrester med et formål

 

Hos Masai gør vi os umage med så vidt muligt at undgå reststof fra vores produktion, men vi oplever alligevel hver sæson at have nogle meter til overs. I løbet af 2019 har vi haft en tæt dialog med vores leverandører med henblik på at gøre en særlig indsats for at få brugt det overskydende stof til meningsfulde formål. Ét af initiativerne blev præsenteret i september 2019: Unika halskæder lavet af overskydende stof og solgt i vores butikker – hvorefter overskuddet doneres til vores nye velgørenhedspartner, Røde Kors.

Masai arbejder kontinuerligt med at undgå materialespild.

Besøg din lokale Masai-butik, hvor du kan købe halskæden og støtte initiativet.

Find butik

 
 

Ny teknologi understøtter en hurtig og dynamisk udvikling inden for dette område, og hos Masai sørger vi for, at holde os opdaterede, så vi fortsat kan træffe de mest bæredygtige valg.

Plejeguide

Hos Masai gør vi os umage med at designe og udvikle tøj til dig, som du kan bruge efter sæson. Vi ser Masai-garderober som et "work in progress" – altså noget, du kan føje nye elementer til fremfor at udskifte fuldstændigt hver sæson. Dette stiller krav til tøjets holdbarhed og ved at følge vores plejeguide holder dit tøj sig smukt længere. At passe godt på dit tøj er et lille men meget betydningsfuldt bæredygtigt valg, du selv kan være med til at træffe hver eneste dag.

I guiden kan du finde generelle plejeoplysninger og anbefalinger, der sikrer, at dit tøj fra Masai holder sig smukt så længe som muligt. Vær opmærksom på, at design og materialer er forskellige, så der kan være forskellige krav til plejen. Vi har også syet vaskeanvisninger i alle beklædningsgenstande, så tag også gerne et kig på dem.

Plejeguide

 
 
 

Committed to Thoughtfulness – nu og for fremtiden

CSR og bæredygtighed er områder, der er inde i en rivende udvikling, og tempoet er hæsblæsende, hvilket gør det markant sværere og mere komplekst at navigere i. Men selvom udfordringerne til tider kan virke uoverskuelige, har vi alle et ansvar for at engagere os, søge viden og drive innovationen, hvor vi kan.

I det seneste år har Masai implementeret bæredygtige initiativer inden for flere områder – noget, som vi gerne vil dele mere med vores interessenter, både eksterne og interne, da vi er opmærksomme på interessen for og relevansen af, at vi deler vores fremskridt. Vi ønsker at være transparente omkring, hvordan vi handler som virksomhed, og vi vil løbende revurdere vores tilgang samt undersøge og analysere, hvordan vi driver en kontinuerligt positiv proces og forandring.

Vi har mange projekter i gang, og vi ser frem til at præsentere dem og nye indsatsområder i 2020.

Uanset området, er Masai ”Committed to Thoughtfulness”.

Kontakt

Hvis du har feedback eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på sustainability@masai.dk