CSR - vores ansvar

COMMITTED TO THOUGHTFULNESS
NU OG FOR FREMTIDEN

CSR og bæredygtighed er områder, der er inde i en rivende udvikling, og tempoet er hæsblæsende, hvilket gør det markant sværere og mere komplekst at navigere i. Men selvom udfordringerne til tider kan virke uoverskuelige, har vi alle et ansvar for at engagere os, søge viden og drive innovationen, hvor vi kan.

I de seneste år har Masai implementeret bæredygtige initiativer inden for flere områder – noget, som vi gerne vil dele mere med vores interessenter, både eksterne og interne, da vi er opmærksomme på interessen for og relevansen af, at vi deler vores fremskridt. Vi ønsker at være transparente omkring, hvordan vi handler som virksomhed, og vi vil løbende revurdere vores tilgang samt undersøge og analysere, hvordan vi driver en kontinuerligt positiv proces og forandring.

Uanset området, er Masai ”Committed to Thoughtfulness”.

Masai committed
 

SENESTE NYT

MASAI ARBEJDER FOR KVINDERS MULIGHEDER OG LIGESTILLING MELLEM KØNNENE

Masai women amfori

 

Masai kvinder amfori

 

 

Masai blev medstiftet af en kvinde, drives af kvinder, laves af kvinder og designes til kvinder. Kvinder spiller en central og aktiv rolle i Masais forretning, og vi er stolte af at have ambitiøse og talentfulde kvinder på alle niveauer af organisationen og i vores værdikæde. Sammen med Amfori og UN Women skal Masai nu på en 10 måneders rejse for at implementere og fremme Women’s Empowerment Principles.

Læs mere

FN's verdensmål & Masai

Hos Masai tager vi verdensmålene alvorligt og vi har derfor nøje udvalgt de fem verdensmål, vi arbejder med for vores fælles fremtid. Vi har valgt de mål, hvor vi som selvstændig organisation kan gøre den størst mulige forskel ved at gennemføre en reel forbedring. Det første lange træk i det arbejde har været FSC®-certificeringen af en del af vores viskose. Samtidig arbejder vi med mål om strukturelle forandringer, som vi ikke kan løse alene. Vi indgår derfor i partnerskaber for at opnå resultater på områder som kvinders rettigheder og den overordnede indfrielse af verdensmålene.

 

Læs mere om de 5 mål

canopy

Masai canopy

Masai har indgået et nyt partnerskab med den anerkendte miljøorganisation Canopy. Via partnerskabet med Canopy gør Masai en dedikeret indsats for at beskytte klodens regnskove gennem ansvarlige indkøb af tekstiler til vores kollektioner og indkøb af papirartikler og emballage.

Læs mere

fsc

Masai FSC

Masai blev i efteråret 2019 FSC®-certificeret som det første danske modebrand. Det betyder, at du nu kan købe tøj hos Masai, hvor viskosen kommer fra træfibre fra kontrollerede kilder og fra bæredygtig og ansvarlig skovbrug med respekt for biodiversitet og skovens lokalbefolkning.

Læs mere

BCI

Masai BCI

I november 2020 blev Masai medlem af Better Cotton Initiative (BCI). BCI er verdens største program for ansvarlig bomuld og Masais medlemskab betyder, at vi spiller en rolle i at forbedre den globale bomuldsdyrkning og et mere ansvarlig landbrug.

Læs mere

Plejeguide

Masai plejeguide

Hos Masai gør vi os umage med at designe og udvikle tøj til dig, som du kan bruge efter sæson. Dette stiller krav til tøjets holdbarhed og ved at følge vores plejeguide med generelle plejeoplysninger og anbefalinger, sikrer du dig, at dit tøj holder sig smukt længere.

Læs mere

shapes

Den rette pasform påvirker dit tøjs levetid; sidder det godt bruger du det både mere og længere. Hos Masai anerkender vi, at kvinders størrelser og former er mange og forskellige, og derfor har udviklet vores Shapes, så du kan købe tøj, der passer til dig.

Find din Shape

røde kors

Giv glæden videre. Det er budskabet i samarbejdet mellem Masai og Røde Kors. Med ønske om at forlænge livscyklussen for det Masai-tøj, der allerede findes i vores kunders garderober, har Masai indført et retursystem i vores lokale butikker.

Læs mere

Shop FSC styles

Masai top viskose

I vores FSC®-kollektion finder du mange af Masais signaturstyles, nemlig de smukke, unikke og farverige viskoseprint, blandet med klassiske ensfarvede styles. Se hele udvalget og shop dine favoritter.

Shop her

emballage

Emballage er et centralt element i beskyttelsen af vores tøj på dets rejse rundt i verden – først og fremmest af respekt for de ressourcer og materialer, der er brugt til at lave vores tøj. Hos Masai arbejder vi med at træffe bæredygtige valg i vores brug af emballage.

Læs mere

MASAI stories

Masai Stories er portrætter, der handler om kvindeliv gennem tanker og refleksioner fra engagerede og passionerede kvinder. Historierne handler om diversitet, åbenhed, om mod og ikke mindst om friheden til at være og vælge sig selv.

Læs mere

KVINDER

Masai blev medstiftet af en kvinde, drives af kvinder, laves af kvinder og designes til kvinder. Kvinder spiller en central og aktiv rolle i Masais forretning, og vi er stolte af at have ambitiøse og talentfulde kvinder på alle niveauer af organisationen og i vores værdikæde.

Læs mere

faq

Har du flere spørgsmål til vores CSR-arbejde, så kan du måske finde nogle af svarene i vores FAQ, hvor vi svarer på, hvordan vi arbejder med vores ansvar for mennesker, miljø og samfund.

Gå til FAQ

Partnerskaber

Ansvarlighed i alle henseender er bygget på samarbejde, partnerskaber og respekt for hinanden. For Masai har det altid været vigtigt at samarbejde med alle forretningspartnere på ordentlige vilkår med respekt for deres liv, deres arbejdsvilkår og deres rettigheder.

Læs mere

Kontakt

Hvis du har feedback eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på sustainability@masai.dk